Duurzame installaties

Duurzaam en klimaat woorden die wij iedere dag horen, maar betekend het nu eigenlijk voor onze woning

Waar vuur is begint de verandering van ons klimaat, vuur maakt dat wij alle grondstoffen die op onze aarde te vinden zijn kunnen omzetten in allerlei fossiele brandstoffen om zo alles te kunnen maken wat wij wensen. Onze technieken zijn enorm ontwikkeld sinds de mensheid aanwezig is op onze aardbol en techniek heeft de laatste jaren een enorme ontwikkel vlucht gemaakt.

Grondstoffen

Iets om uiteraard heel trots op te zijn en om gebruik van te maken voor onze comfort. Nou hebben wij jaren geleden ontdekt dat wij onze grondstoffen voorraad in onze mooie aardbol ook op een hele snelle manier kunnen winnen. Gelijktijdig is het gevolg ook dat wij hebben ontdekt dat onze aardbol vele grondstoffen niet snel of helemaal niet kan maken. de wetenschap heeft gesteld dat wij over 20 jaar niet meer voldoende grondstoffen kunnen winnen voor ons gebruik.

Negatief? Natuurlijk niet!

Moeten wij dit als iets negatiefs benaderen, ”nee ” is ons antwoord. Wij weten zeker dat de oplossing voorhanden ligt. Alleen wij  als burgers kunnen de verandering brengen door ons bewust te worden van de problematiek. Circulair gaan werken, dus oud gebruiken in nieuw of recyclen is de toekomst. Dit begint bij afval scheiden, minder gebruik van de auto, 5 minuten douchen, en gebruik maken van alle energie om ons heen om zelf behoevend te worden als het gaat om alle techniek om ons heen.

  1. Wij raden aan om uw bestaande technische installatie goed te laten onderhouden door een vakbekwaam installateur. Hiermee verleng je de levensduur van je bestaande installatie en veroorzaak je minder uitstoot van CO2. Dit kan je al snel merken in je portemonnee het kan vele euro’s besparen aan gas verbruik en energie verbruik. Zie onderhouden van bestaande installaties
  2. Goed isoleren van de woning is van belang, hoe beter geïsoleerd hoe minder warmte of koude verlies en hoe minder kosten aan gas en/of energie. Voor info over het isoleren van uw vloer, wanden of dak kunt u KONtact opnemen via het KONtact formulier.
  3. Glas en kozijnen spelen ook een enorm grote rol bij warmte of koude verlies. Voor meer info over glaswerk en kozijnen die geschikt zijn voor het verduurzamen van uw woning kunt u KONt opnemen via het KONtact formulier.
  4. Na alle stappen genomen te hebben van isoleren van uw woning en het vervangen van uw glaswerk kunnen wij adviseren in het kader van de technische installatie ofwel eventueel van het gas af ( mits er vloerverwarming ligt en de woning niet ouder is dan 1970) en/of een energie neutrale woning door middel van een warmte verlies berekening en uw huidige energie lasten per maand.

 

Zolang de huidige installatie voldoet aan de gewenste eisen en nog goed functioneert zullen wij adviseren de installatie bestaand te houden en deze ieder jaar goed onderhoud te geven door een vakbekwame installateur. Zo kunt u ook bijdragen aan een duurzame toekomst en het tegengaan van opwarmen van de aarde.

Voor uitgebreide informatie kunt u KONtact met ons opnemen via de KONtact gegevens.

Wilt u meer weten over toepassing in uw situatie?

Stel hieronder gerust uw vraag, we helpen u graag met een oplossing op maat die perfect aansluit op uw wensen.