Duurzame installaties

Duurzaam en klimaat. Woorden die wij iedere dag horen, maar wat betekent het nu eigenlijk voor onze woning?

Waar vuur is, begint de verandering van ons klimaat. Vuur maakt dat wij alle grondstoffen die op onze aarde te vinden zijn, kunnen omzetten in fossiele brandstoffen, om zo alles te kunnen maken wat wij wensen. Onze technieken zijn enorm ontwikkeld sinds de mensheid aanwezig is op onze aardbol, techniek heeft met name de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Grondstoffen

Het gebruik van grondstoffen draagt bij aan ons comfort. Jaren geleden is ontdekt dat wij onze grondstoffenvoorraad op onze mooie aardbol op een snellere manier kunnen winnen. Tegelijkertijd weten wij ook dat onze aardbol veel grondstoffen niet snel, of zelfs helemaal niet kan maken. De wetenschap stelt dat wij over 20 jaar niet meer voldoende grondstoffen kunnen winnen voor ons gebruik.

Negatief? Nee hoor!

Moeten wij dit als iets negatiefs ervaren? Ons antwoord is nee. Wij weten zeker dat de oplossing voorhanden is. Wij kunnen zelf de verandering brengen door ons bewust te worden van de problematiek. Circulair gaan werken, dus oud gebruiken in nieuw of recyclen, is de toekomst. Dit begint bij afval scheiden, minder gebruik van de auto, korter douchen en gebruik maken van alle energie om ons heen om zelfvoorzienend te worden als het gaat om de techniek om ons heen.

  1. Wij raden aan om uw bestaande technische installatie goed te laten onderhouden door een vakbekwaam installateur. Hiermee verlengt u de levensduur van uw bestaande installatie en veroorzaakt u minder uitstoot van CO2. Dit kunt u al snel merken in uw portemonnee, het kan vele euro’s besparen aan gas- en energieverbruik (zie onderhouden van bestaande installaties).
  2. Goed isoleren van de woning is van belang. Hoe beter geïsoleerd, hoe minder warmte of koude verlies en hoe minder kosten aan gas en/of energie. Voor informatie over het isoleren van uw vloer, wanden of dak kunt u KONtact opnemen via het KONtact formulier.
  3. Glas en kozijnen spelen eveneens een grote rol bij warmte of koude verlies. Voor meer informatie over glaswerk en kozijnen die geschikt zijn voor het verduurzamen van uw woning kunt u KONtact opnemen via het KONtact formulier.
  4. Na het isoleren van uw woning en het vervangen van uw glaswerk, kunnen wij u adviseren in het kader van de technische installatie. Eventueel van het gas af ( mits er vloerverwarming ligt en de woning niet ouder is dan 1970) en/of een energie neutrale woning door middel van een warmte verlies berekening en uw huidige energielasten per maand.

 

Zolang uw huidige installatie voldoet aan de gewenste eisen en nog goed functioneert, zullen wij u adviseren de installatie te behouden en deze ieder jaar goed te laten onderhouden door een vakbekwame installateur. Zo kunt u ook bijdragen aan een duurzame toekomst en het tegengaan van het opwarmen van de aarde.

Voor uitgebreide informatie kunt u KONtact met ons opnemen via het KONtact formulier.

Wilt u meer weten over toepassing in uw situatie?

Stel hieronder gerust uw vraag, we helpen u graag met een oplossing op maat die perfect aansluit op uw wensen.