Ventilatie

Uw badkamerspiegel beslagen of nare luchtjes in huis?

Uw woning kan geventileerd worden door een ventilatie unit met een hoge graad aan warmteterugwinning (WTW).  De WTW zorgt ervoor dat de temperatuur van de uitgaande warme lucht wordt gebruikt om de temperatuur van de binnenkomende koude lucht te beïnvloeden. De WTW heeft een rendement van circa 95 %. Dit is heel efficiënt en u bespaart flink op het gasverbruik van uw CV ketel.

Onderhoud is noodzakelijk

Om een gezond binnenklimaat te behouden is ventileren noodzakelijk. Met de ventilatielucht voert u verontreinigingen (CO2), stof en vocht naar buiten af. Tegelijkertijd wordt er eenzelfde hoeveelheid schone lucht naar binnen gevoerd. De verse lucht wordt gefilterd en weer voorverwarmd door een warmteterugwinning unit (WTW).

Veel ventilatie units werken niet optimaal. Dat komt doordat het apparaat niet regelmatig gereinigd wordt. De filters vervuilen en dat resulteert in minder verse lucht die toe- en afgevoerd wordt. Er blijven luchtjes hangen in de woning wat het comfort nadelig beïnvloed.

Afhankelijk van uw situatie dienen de filters twee of drie maal per jaar vervangen te worden. Hierdoor blijft de warmtewisselaar optimaal werken en gaat uw ventilatie unit langer mee. Wij bieden u ook onderhoud aan van uw technische installatie, voor een offerte kunt u KONtact met ons opnemen via het KONtact formulier.

Door periodiek onderhoud voorkomt u dat uw ventilatie systeem verkeerd is ingesteld en dat onderdelen van uw toestel voortijdig slijten.

Wilt u meer weten over toepassing in uw situatie?

Stel hieronder gerust uw vraag, we helpen u graag met een oplossing op maat die perfect aansluit op uw wensen.