Ventilatie

Uw badkamerspiegel beslagen of nare luchtjes in huis?

Uw woning wordt geventileerd door een ventilatie unit met een hoge graad aan warmteterugwinning (WTW). De WTWheeft een rendement van circa 80%. Dat houdt in dat de koude buitenlucht weer voor verwarmd wordt door de warme afzuig lucht. Dit is heel efficiënt en bespaard op het gasverbruik van uw CV ketel.

Onderhoud is noodzakelijk

Om een gezond binnen klimaat te houden is ventileren noodzakelijk. Met de ventilatielucht voert u verontreinigingen (CO2), stof en vocht naar buiten af. Gelijktijdig wordt er eenzelfde hoeveelheid schone lucht naar binnen gevoerd. De verse lucht wordt gefilterd en weer voor verwarmd door een warmte terug winning batterij.

Veel ventilatie units werken niet optimaal. Dat komt doordat het apparaat niet regelmatig gereinigd wordt. De filters vervuilen en dat resulteert in minder verse lucht die toe- en afgevoerd wordt. Er blijven luchtjes hangen in de woning wat het comfort nadelig beïnvloed.

Afhankelijk van uw situatie dienen de filters twee of drie maal per jaar te vervangen. Hierdoor blijft de warmtewisselaar optimaal en gaat uw ventilatie unit langer mee. Wij bieden u ook onderhoud aan van uw technische installatie, voor een offerte kunt u KONtact met ons opnemen via het KONtact formulier.

Door periodiek onderhoud voorkomt u dat uw Ventilatie systeem verkeerd is ingesteld en dat onderdelen van uw toestel voortijdig slijten.

Wilt u meer weten over toepassing in uw situatie?

Stel hieronder gerust uw vraag, we helpen u graag met een oplossing op maat die perfect aansluit op uw wensen.