Zonneboiler

Zonneboiler of Solar systeem, is dat een zonnepaneel of toch niet?

Een zonneboiler is een duurzaam product waar u uw energierekening mee kunt verlagen. Met een zonnecollector kunt u de helft van uw aardgasverbruik verminderen, omdat u met dit apparaat het licht van de zon kunt omzetten in bruikbare energie, waar u uw huis, kantoor of winkel mee kunt verwarmen. Dit komt neer op een besparing van enkele honderden euro’s per jaar. U heeft veel mogelijkheden en kunt kiezen uit diverse zonneboiler modellen. Zo is het mogelijk om uw zonneboiler te gebruiken voor warm water in de douche of om er uw pand (maar ook uw zwembad) mee te verwarmen.

Vacuüm collector of vlakke plaat zonnecollector

Een vacuüm collector bestaat uit naast elkaar gemonteerde dubbelwandige glazen vacuümbuizen. Aan de binnenkant zijn de buizen voorzien van een coating waardoor de warmte goed kan worden vastgehouden. In de glazen buizen bevindt zich een koperen absorber (heat pipe) die de warmte opneemt en verzamelt in de top van de heat pipe. Daar wordt het overgedragen aan de langsstromende vloeistof. Net als bij een vlakke plaat collector wordt de warmte uit de vloeistof overgedragen aan het voorraadvat.

De vlakke plaat zonnecollector is een paneel met daarop een afdekplaat. Deze afdekplaat zorgt ervoor dat de warmte goed in de zonnecollector blijft. In het paneel zit een absorbeerplaat die het zonlicht absorbeert en deze warmte afgeeft aan de vloeistof in het buizensysteem. Deze vloeistof wordt rondgepompt door het voorraadvat en geeft de warmte af aan het kraanwater.

Wilt u meer weten over toepassing in uw situatie?

Stel hieronder gerust uw vraag, we helpen u graag met een oplossing op maat die perfect aansluit op uw wensen.