Wat is dat nou eigenlijk duurzame techniek?

Waar vuur is begint de verandering van ons klimaat, vuur maakt dat wij alle grondstoffen die op onze aarde te vinden zijn kunnen omzetten in allerlei fossiele brandstoffen om zo alles te kunnen maken wat wij wensen. Onze technieken zijn enorm ontwikkeld sinds de mensheid aanwezig is op onze aardbol en techniek heeft de laatste jaren een enorme ontwikkel vlucht gemaakt.

Iets om uiteraard heel trots op te zijn en om gebruik van te maken voor onze comfort. Nou hebben wij jaren geleden ontdekt dat wij onze grondstoffen voorraad in onze mooie aardbol ook op een hele snelle manier kunnen winnen. Gelijktijdig is het gevolg ook dat wij hebben ontdekt dat onze aardbol vele grondstoffen niet snel of helemaal niet kan maken. de wetenschap heeft gesteld dat wij over 20 jaar niet meer voldoende grondstoffen kunnen winnen voor ons gebruik.

Negatief? Natuurlijk niet!

Moeten wij dit als iets negatiefs benaderen, ”nee ” is ons antwoord. Wij weten zeker dat de oplossing voorhanden ligt. Alleen wij  als burgers kunnen de verandering brengen door ons bewust te worden van de problematiek. Circulair gaan werken, dus oud gebruiken in nieuw of recyclen is de toekomst. Dit begint bij afval scheiden, minder gebruik van de auto, 5 minuten douchen, en gebruik maken van alle energie om ons heen om zelf behoevend te worden als het gaat om alle techniek om ons heen.