Gasloze villa in Den Haag

In Den Haag hebben we een nieuwbouw villa mogen realiseren  met een duurzame installatie. De klant heeft bewust voor een woning gekozen met eigen stijl waar wooncomfort, kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.  Hiervoor hebben wij een ontwerp gemaakt en samen met de architect verder technisch uitgewerkt.

De woning is voorzien van een lucht-water warmtepomp van fabricaat Nibe welk is aangesloten op een 500 liter boiler. In combinatie met het gekozen sanitair van fabricaat Hotbath staat dit garant voor een comfortabele douche ruimte met veel luxe.

De riet gedekte villa houd in de zomer de warmte deels buiten. Mocht in de zomer de temperatuur te hoog oplopen in de woning. Dan kan de warmtepomp de gehele woning middels top koeling enkele graden koelen door middel van vloer koeling.

Het ventilatie systeem bestaat uit een geavanceerde WTW installatie van fabricaat Zehnder die werkt op basis van gedetecteerd Co en vocht die de ventilatie aanstuurt om zo een gezond en comfortabel binnenklimaat te garanderen. In de WTW unit zit een warmtewisselaar welke uit de afgezogen lucht de warmte terugwint en koude buiten lucht voorverwarmd, waardoor minder koude de woning intreed en energieverlies wordt beperkt.

Voor de sfeer is er gekozen voor een houtkachel van fabricaat Dik Geurts. Deze hoog rendement kachel zal in de winter maanden een aangename warmte geven. De robuuste kachel komt helemaal tot zijn recht in het industrieel afgewerkte pand. Tevens is het verwarmen met hoog rendement kachel en juiste keuze hout een duurzame manier van verwarmen. Een boom heeft namelijk tijdens zijn groeit proces in de natuur veel zuurstof gemaakt. Wat gelijkstaat aan de co welke de verbranding uitstoot.

Goede uitleg over juiste verbranding en stookadvies is hiervoor een pre. Ook hiervoor is installatiebureau Kon.