Service & onderhoud

CV-onderhoud belangrijker dan u denkt
Met het regelmatig onderhouden van uw cv-ketel, geiser of boiler vergroot u de zekerheid van optimale warmte en warmwater comfort in uw woning.
Uw toestel werkt beter, veiliger en zuiniger en gaat bovendien langer mee.
Door periodiek onderhoud voorkomt u dat uw verwarmingstoestel verkeerd is ingesteld en dat onderdelen van uw verwarmingstoestel voortijdig slijten.
Zo worden gasverbruik en/of storingen beperkt. Met het onderhoudscontract van Installatiebureau Kon wordt uw verwarmingstoestel periodiek onderhouden en kunt u problemen zoveel mogelijk voorkomen.

Gevaar van koolmonoxide
In de media is er veel te doen over het vrijkomen van koolmonoxide dat reukloos is en bij grote hoeveelheden een gevaar vormt voor de mens. Vanwege de hoge sterftecijfers door koolmonoxide per jaar, heeft Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI) in opdracht van de overheid een roadmap geschreven. Er is vastgesteld dat het onderhoud van gasgestookte installaties alleen mag gebeuren door een gecertificeerde en vakbekwame installateur. 
U mag ervan uitgaan dat uw onderhoudsinstallateur de benodigde certificaten en vakbekwaamheid heeft voor het veilig uitvoeren van het onderhoud, dit volgens de BRL 6030 en NEN normen.

Kwaliteit
Wij zijn een ISO 9001; 2005 en VCA en f-gassen gecertificeerd bedrijf en staan voor onze kwaliteit, mocht u ons kwaliteitsbeleid graag willen lezen dan kunt u deze opvragen via info@ibkon.nl.
Wij zijn ook al jarenlang lid van Techniek Nederland.

Werkwijze onderhoud cv-ketel
Het toestel wordt eenmaal per jaar schoongemaakt: verbrandingskamers, branders, ontsteking, rookgaskanaal, condens zijdig binnenwerk en apparatuur zullen worden gereinigd.
Het toestel wordt gecontroleerd op goede werking, gasvoordruk, branderdruk en CO2-meting.
Daarnaast wordt de waterdruk in het verwarmingssysteem gecontroleerd en waar nodig bijgevuld en ontlucht.