Service & onderhoud

CV-onderhoud belangrijker dan u denkt;
Met het regelmatig onderhouden van uw CV-ketel, geiser of boiler heeft u de zekerheid van optimaal warmte en warmwater comfort in uw woning.
Uw toestel werkt beter, veiliger en zuiniger en gaat bovendien langer mee.
Door periodiek onderhoud voorkomt u dat uw verwarmingstoestel verkeerd is ingesteld en dat onderdelen van uw verwarmingstoestel voortijdig slijten.
Zo worden gasverbruik of storingen beperkt, met het onderhoudscontract van Installatie Bureau Kon wordt uw verwarmingstoestel periodiek onderhouden en zo voorkomt u problemen.

Gevaar van koolmonoxide;
In de media is er ook veel te doen over het vrijkomen van koolmonoxide wat reukloos is en bij grote hoeveelheden een gevaar is voor de mens, vanuit de hoge cijfers sterfgevallen door koolmonoxide per jaar heeft Techniek Nederland voormalig Uneto-VNI in opdracht van de overheid een roadmap geschreven , vanuit hen en de overheid is vastgesteld dat het onderhouden van de gasgestookte installaties alleen mag gebeuren door een gecertificeerde en vakbekwame installateur volgens de BRL 6030 die nu nog in concept staat, wij hebben zitting binnen de commissie die de kwaliteit standaard vaststelt dit in samenspraak met nog 14 andere installateurs uit Nederland, de overheid en Techniek Nederland.
U mag er vanaf heden vanuit gaan dat u onderhoudende installateur hier ook de benodigde certificaten en vakbekwaamheid heeft voor het veilig en volgens de BRL 6030 en NEN normen uw onderhoud uitvoert.

Kwaliteit;
Wij zijn een ISO 9001; 2005 en VCA gecertificeerd bedrijf en staan voor onze kwaliteit, mocht u ons kwaliteitsbeleid graag willen lezen dan kan u deze opvragen via dkon@ibkon.nl.
Wij zijn ook al jaren lang lid van Techniek Nederland ( voormalig Uneto-VNI).

Werkwijze onderhouden CV-Ketel;
Het toestel wordt éénmaal per jaar schoongemaakt: verbrandingskamers, branders, ontsteking, rookgaskanaal, condens zijdig binnenwerk en apparatuur zullen worden gereinigd.
Het toestel wordt gecontroleerd op goede werking, gasvoordruk, brander drukken en CO2-meting.
Daarnaast wordt de waterdruk in het verwarmingssysteem gecontroleerd en waar nodig bijgevuld en ontlucht.

Wij werken met service en onderhoudscontracten. Deze kunt u hier downloaden.

Contract uploaden

Uw ingevulde formulier kunt u hier uploaden. We verwerken dit in onze administratie en informeren u als uw systemen weer aan het jaarlijkse onderhoud toe zijn.