Radiatoren

Radiator of convector verwarmt niet voldoende?

Herkent u dat, uw radiator van 10 jaar oud wordt niet helemaal warm?

Dit probleem zien wij met regelmaat voorbijkomen, wanneer wij, tijdens onderhoud van de installatie, bij u op bezoek komen. Er zijn een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat uw radiator of convector niet of nauwelijks verwarmt.

Opsporen en oplossen

Een mogelijk probleem: uw technische installatie is gevuld met water, maar bevat nog veel lucht. Op de plaats waar lucht zit, kan de technische installatie niet verwarmen.

Wij hebben een warmtebeeld camera tot onze beschikking, waarmee wij heel goed in kaart kunnen brengen waar het probleem zich bevindt in de radiator.

Waterzijdig inregelen van uw technische installatie is een proces wat het comfort en de energiezuinigheid ten goede komt. Als uw technische installatie niet waterzijdig is ingeregeld kan dit uw belevingswens beïnvloeden, er stroomt namelijk alleen warm water door de radiatoren dicht bij uw cv-ketel. De radiatoren die verder van uw ketel hangen krijgen te weinig warm water doorgepompt met als gevolg dat de ruimtes minder snel warm worden. Door waterzijdig inregelen kan uw belevingswens worden vergroot en kan er een energiebesparing van wel 20% worden bereikt.

Circulariteit?

Wij als installatiebureau Kon vinden circulariteit belangrijk, goed functionerende technische installaties willen wij behouden. Installatiebureau Kon heeft afgelopen jaren de focus gehad op het goed onderhouden van bestaande technische installaties. Wij kunnen door middel van onze spoelmachine bestaande radiatoren of convectoren spoelen onder druk, zonder chemicaliën. Lucht in de installatie veroorzaakt vaak corrosie, waardoor er minder geleiding ontstaat in de installatie. Wanneer iedereen de oude installaties zo veel mogelijk gaat hergebruiken zal er een goed lopende circulaire economie ontstaan, waardoor er veel grondstoffen bespaard blijven.

Wilt u meer weten over toepassing in uw situatie?

Stel hieronder gerust uw vraag, we helpen u graag met een oplossing op maat die perfect aansluit op uw wensen.