Radiatoren

Radiator of convector verwarmt niet voldoende?

Herkent u dat, uw radiator van 10 jaar oud wordt niet helemaal warm?

Dit probleem zien wij met regelmaat voorbijkomen, wanneer wij, tijdens onderhoud van de installatie, bij u op bezoek komen. Er zijn een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat uw radiator of convector niet of nauwelijks verwarmt.

Opsporen en oplossen

De oplossingen zijn bij ons voorhanden uw technische installatie is gevuld met water maar bevat nog veel lucht, hierdoor kan op de plaats waar lucht zit de technische installatie niet verwarmen.

Wij hebben een warmtebeeld camera tot onze beschikking waarmee wij heel goed in kaart kunnen brengen waar het probleem zich bevind in de radiator.

Waterzijdig inregelen van uw technische installatie is een proces wat het comfort en energiezuinigheid optimaal zijn. Als uw technische installatie niet waterzijdig is ingeregeld kan dit uw belevingswens beïnvloeden, er stroomt namelijk alleen warm water door de radiatoren dicht bij uw cv-ketel. De radiatoren die verder van uw ketel hangen krijgen te weinig warm water doorgepompt het gevolg is dat de ruimtes minder snel warm zijn. Door waterzijdig inregelen kan uw belevingswens worden vergroot en er kan een energiebesparing van wel 20% worden bereikt.

Circulariteit?

Wij als installatiebureau Kon vinden circulariteit belangrijk, ofwel technische installaties die goed functioneren behouden. Installatiebureau Kon heeft afgelopen jaren de focus gehad op het goed onderhouden van bestaande technische installaties, wij kunnen door middel van onze spoel machine bestaande radiatoren of convectoren spoelen onder druk zonder chemicaliën. Lucht in de installatie veroorzaakt vaak corrosie waardoor er minder geleiding ontstaat in de installatie. Als iedereen de oude installaties zo veel mogelijk gaat hergebruiken zal er een goed lopende circulaire economie ontstaan, waardoor er veel grondstoffen gespaard blijven.

Wilt u meer weten over toepassing in uw situatie?

Stel hieronder gerust uw vraag, we helpen u graag met een oplossing op maat die perfect aansluit op uw wensen.